lammas1

Luonnonkukkien päivä 17.6.

Luonnonkukkien päivää vietetään sunnuntaina 17.6.

SLL:n Pohjois-Pohjanmaan piiri sekä Oulun, Kempeleen-Oulunsalon ja Hailuodon paikallisyhdistykset järjestävät yhteisen retken Hailuodon maankohoamisrannoille. Oppaina ovat Kalle Hellström, Juha Markkola ja Esko Saari.

Retkellä liikutaan Santosen Vasken ja Rekonnokan rantojen kautta Kaaranniitylle ja Ulkokarvoon. Maankohoaminen sinänsä on poikkeuksellinen ilmiö. Lajistossakin on erityispiirteensä ja monia erikoisuuksiakin. Jääeroosiolla on oma tärkeä merkityksensä ekologisissa olosuhteissa. Tutkaillaan myös, mitä muutoksia rannoille koituisi pengertiestä, jos se toteutuisi.

Retkellä on yhteiskuljetus Oulusta. Linja-auto lähtee linja-autoaseman tilausajopysäkiltä klo 9.00. Matkan varrelta on mahdollisuus nousta kyytiin, kunhan siitä on ennakkotieto. Reitti kulkee Oulun keskustasta vanhaa nelostietä Hailuodon tielle. Paluuaika Ouluun on noin klo 17.

Kumisaappaat on hyvä ottaa mukaan ja evästä reppuun. Makkaranpaistokin saattaa onnistua.

Retki on jäsenille ilmainen, myös niille, jotka liittyvät retkellä norppajengiin, muutoin osallistumismaksu on 5 euroa henkilöltä.

Yhteyshenkilönä on aluepäällikkö Merja Ylönen. Ilmoittautuminen:
merja.ylonen@sll.fi tai 044-9290550.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>