Aihearkisto: Yleinen

Suomen luonnonsuojeluliiton juhannuskalenteri

Valmistaudu keskikesän juhlaan availemalla  Suomen luonnonsuojeluliiton Veden äärellä – juhannuskalenterin luukkuja. Kalenteri aukeaa Suomen luonnonsuojeluliiton facebook- ja instagram-tileillä 1.6.  Kalenteri tarjoaa kesätunnelmia erityisesti vesiluonnon ihmeistä. Luvassa on luontotietoa, kesätunnelmointia, arvoituksia ja arvontoja. Kalenteri on suunniteltu yhteistyössä SLL:n pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Mainostoimisto Adamsin kanssa.

Pihojen taisto 9.5.2020

Koronaepidemian aiheuttaman poikkeustilanteen takia Tornien taisto on peruttu tältä keväältä. Lintujen tarkkailua voi kuitenkin harrastaa osallistumalla leikkimieliseen Pihojen taistoon lauantaina 9.5. kello 5–13. Tapahtumaan saa osallistua kuka tahansa yksin tai muiden samassa taloudessa asuvien kanssa. Tapahtuma on maksuton, eikä siihen tarvitse ennakkoon ilmoittautua.

Pihojen taistossa lasketaan, kuinka monta lintulajia havaitaan  omalta pihalta valitussa pisteessä  tapahtuman aikana. Havainto voi olla ääni- tai näköhavainto.  Pihojen taiston tarkoituksena on löytää lähiluonto ja huomata, mitä kaikkea voi havaita omalta pihalta käsin. Aina ei tarvitse lähteä kauas, sillä luonto on lähellä.

Pihojen taistolla halutaan levittää hyvää mieltä järjestämällä mukava lintupäivä kaikille linnuista ja luonnosta kiinnostuneille. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan kirjapalkintoja.

Lue lisää: https://www.birdlife.fi/tapahtumat/pihojen-taisto/

Vuosikokous ti 25.2.

KEMPELEEN-OULUNSALON LUONNONSUOJELUYHDISTYS RY JA LAKEUDEN LUONTO RY

Kaikille avoin yleisöluento: luontokuvaaja Erkki Toppinen ”Paluu juurille” ti 25.2.2020 klo 18.00 Liminganlahden luontokeskus, Rantakurvi 6, 91900 Liminka

Tervetuloa! Kahvitarjoilu

Tilaisuudessa klo 17.30 Kempeleen-Oulunsalon luonnonsuojeluyhdistys ry:n vuosikokous, sääntömääräiset asiat. Tilaisuuden lopuksi Lakeuden luonto ry:n sääntömääräinen kevätkokous.

Vuosikokous ti 26.2.2019

Tervetuloa Kempeleen-Oulunsalon luonnonsuojeluyhdistys ry:n avoimeen sääntömääräiseen vuosikokoukseen ti 26.2.2019 klo 18.30 alkaen. Vuosikokousesitelmänä Ari-Pekka Auvinen Pohjois-Pohjanmaan lintutieteellisestä yhdistyksestä kertoo loukkaantuneiden lintujen hoidosta. Kokouspaikkana on  Kempeleen kunnantalon kokoustila Köykkyri, Asemantie 1, Kempele. Kahvitarjoilu. T. yhdistyksen hallitus.

Talkoot Kaivosojan kosteikolla 9.6.

Kaivosojan kosteikolla järjestetään lammasaidan kunnostustalkoot lauantaina 9.6. alkaen klo 10.00. Mukaan retkivarusteet ja jos mahdollista, voit ottaa mukaan myös vasaran ja/tai akkuporakoneen. Tarkempia tietoja talkoista saat Juhalta (0505631425) ja Markulta (0405765349). Tervetuloa mukaan!

Luonnonkukkien päivä 17.6.

Luonnonkukkien päivää vietetään sunnuntaina 17.6.

SLL:n Pohjois-Pohjanmaan piiri sekä Oulun, Kempeleen-Oulunsalon ja Hailuodon paikallisyhdistykset järjestävät yhteisen retken Hailuodon maankohoamisrannoille. Oppaina ovat Kalle Hellström, Juha Markkola ja Esko Saari.

Retkellä liikutaan Santosen Vasken ja Rekonnokan rantojen kautta Kaaranniitylle ja Ulkokarvoon. Maankohoaminen sinänsä on poikkeuksellinen ilmiö. Lajistossakin on erityispiirteensä ja monia erikoisuuksiakin. Jääeroosiolla on oma tärkeä merkityksensä ekologisissa olosuhteissa. Tutkaillaan myös, mitä muutoksia rannoille koituisi pengertiestä, jos se toteutuisi.

Retkellä on yhteiskuljetus Oulusta. Linja-auto lähtee linja-autoaseman tilausajopysäkiltä klo 9.00. Matkan varrelta on mahdollisuus nousta kyytiin, kunhan siitä on ennakkotieto. Reitti kulkee Oulun keskustasta vanhaa nelostietä Hailuodon tielle. Paluuaika Ouluun on noin klo 17.

Kumisaappaat on hyvä ottaa mukaan ja evästä reppuun. Makkaranpaistokin saattaa onnistua.

Retki on jäsenille ilmainen, myös niille, jotka liittyvät retkellä norppajengiin, muutoin osallistumismaksu on 5 euroa henkilöltä.

Yhteyshenkilönä on aluepäällikkö Merja Ylönen. Ilmoittautuminen:
merja.ylonen@sll.fi tai 044-9290550.